KWALITEIT van onze boards 

Wij vertellen graag meer over de kwaliteit van I-SUP boards!


Wij willen eerlijk en duidelijk zijn over wat er te koop is, en wat wij verkopen!  Globaal heb je 5 basis productie methodes voor het maken van een I-SUP board. Binnen die verschillende catergorien heb je dan ook weer verschillen in kwaliteit. Om het niet al te moeilijk te maken leggen wij globaal uit wat de grote verschillen zijn.  Veel merken kiezen ervoor om sinlge layer materiaal te gebruiken met als voornaamste verkoopargument dat het lichter in gewicht is.  Maar lichter in gewicht is in de meeste gevallen ook minder sterk en minder stijf.  Wij kiezen ervoor om boards te verkopen die gemaakt zijn van Twin-layer en MSL-fusion. De reden daarvoor is dat wij stand-up-peddel boards willen verkopen waar we achter staan als het gaat om kwaliteit en performance.  Twin-layer en MSL-fusion peddel boards zijn beter afgewerkt en het materiaal is sterker en duurzamer waardoor je gegarandeerd langer plezier hebt van je aankoop.  Met onze boards heb je gegarandeerd jaren plezier van je aankoop.  Dat beloven wij !! 

De volgende 5 basis kwaliteiten zijn te koop.  In volgorde van "minst goed" naar "het beste"....   
Wij verkopen alleen Twin-layer en MSL-fusion boards!  MSLLogoHI RES

Single layer PVC  Enkel laags PVC

Bijna altijd gemaakt van dunnere kwaliteit.  Altijd minder sterk en minder stijf.  Prima als je af en toe een keer het water op gaat en geen hoge eisen aan de kwaliteit en vaargenot stelt.   Deze boards worden meestal geleverd met een dun EVA pad die weinig grip geeft als het board nat is.  De extra's zoals draagtas en pomp zijn meestal van dunne kwaliteit.  
( Niet bij ons te koop )

Single layer + twin chamber Enkel laags PVC + extra luchtkamer

In midden van het board een gescheiden luchtkamer.  Meestal een dunnere kwaliteit.  Iets stijver dan single-layer.  Het verhaal van de dubbele luchtkamer is "veligheid" maar in werkelijkheid is het meer om een basic single layer board wat stijver te maken waardoor deze duurder verkocht kan worden. Deze boards worden geleverd met een EVA pad waarvan de kwaliteit per merk enorm wisslend is. In de meeste gevallen echter van een kwaliteit die niet erg veel grip geeft als het board nat is.  De extra's zoals draagtas en pomp zijn meestal van dunne kwaliteit. 
( Niet bij ons te koop )

Double layer Dubbel laags zware kwaliteit PVC

Het materiaal waardeze boards van zijn gemaakt is single layer PVC met een volledig extra laag over de buitenkant van het board gelijmd.  De onder en bovenkant van het boord zijn van binnen verbonden met duizenden verbindingsdraden per vierkante meter.  Die zorgen ervoor dat het board meetal tot 15 PSI kan worden opgepompt. Nadeel van deze kwaliteit is dat de boards relatief zwaar zijn en door de dubbele laag lastiger zijn om op te rollen.  Deze boards worden uiteraard geleverd met EVA schuim pad om op te staan.    
( Niet bij ons te koop )

Twin layer Enkel laags PVC + op de kwetsbaarde punten extra versterking

De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit.  Altijd sterker en stijver dan de bovenstaande twee opties.  De onder en bovenkant van het boord zijn van binnen verbonden met X-cross-linked fibers. Dit zijn duizenden verbindingsdraden per vierkante meter.  Die zorgen ervoor dat het board tot wel 20 PSI kan worden opgepompt. Daardoor is het board extra stijf en vormvast wat de snelheid en het vaargenot enorm bevorderd.  Onze boards worden geleverd met een EVA schuim STICKY-grip-pad deze garandeert dat je niet wegglijdt als je even aanzet of als het board aan de bovenkant nat is. 
( Deze verkopen wij wel ! )

MSL-fusion-technlogy  / kevlar FFL  MSL-fusion PVC + extra versterkte randen

(De touring boards zijn extra voorzien van kevlar FFL system) 
MSL-fusion is een productiemethode die al langer bestaat voor diverse andere toepassingen maar door het merk Red paddle op de sup markt is gebracht.  De meeste single-layer en double-layer boards worden gelijmd. Deze lijmlaag zal ik veel gevallen na een aantal jaar sterkte verliezen met als resultaat dat het board kapot gaat.  MSL fusion is een methode warbij d.m.v. verhitting de lagen met elkaar versmolten worden.  MSL fusion is sterker, schoner minder schadelijk voor het milieu en vooral voor de werknemers die de boards produceren. 
Door de MSL-fusion methode is het materiaal c.a. 20% lichter dan double layer en tevens en stuk sterker. De onder en bovenkant van het boord zijn van binnen verbonden met X-cross-linked fibers. Dit zijn duizenden verbindingsdraden per vierkante meter.  Die zorgen ervoor dat het board tot wel 20 PSI kan worden opgepompt. Daardoor is het board extra stijf en vormvast wat de snelheid en het vaargenot enorm bevorderd.  Uniek aan onze touring boards is de ARAMID ( kevlar ) free-flow-locking kabel. Deze spant zich strak als het board volledig is opgeblazen waardoor er nog meer stijfheid wordt gecreëerd.  Onze boards worden geleverd met een EVA schuim STICKY-grip-pad deze garandeert dat je niet wegglijdt als je even aanzet of als het board aan de bovenkant nat is. 
( Deze verkopen wij wel ! )

Wat leveren wij bij een board?

Al onze boards worden geleverd inclusief accessoires

Al onze boards worden geleverd inclusief een comfortabel rugtas ( degelijke kwaliteit ) met stevige draagbanden,  opblaaspomp, uitneembare vin en reparatiesetje. 
Uiteraard ontbreekt een bagagenetje ( elastieken ) en D-ringen niet op het board. Peddel opties

Anders dan bij de meeste ander merken en leveranciers kan je bij ons kiezen of je alleen en los board koopt of een board inclusief peddel.  
 Een peddel leveren wij  extra voordelig bij gelijktijdige aankoop van je board. Je kan kiezen uit 3 TOP-UP opties tegen een minimale meerprijs.

OPTIES:
1)  3-delige plastic alu peddel bij.  basic peddel / 40 cm verstelbaar
2)  2-delige extra sterke nylon-carbon peddel. Nagenoeg onbreekbaar / 50 cm verstelbaar
3)  3-delige full carbon peddel. Lichtgewicht / 50 cm verstelbaar. MEGA DEAL !!!

Vraag ons naar prijzen voorwaarden!aquatico106x32x6 800x565px

Aquatico 10.6

Kwaliteits instapmodel voor het hele gezin

Type board

Allround / fun / club 

Dit is ons allround instapmodel.  De afmeting van dit board zijn 323 x 81 x15 cm. Deze lengte-, breedteverhouding is meest ideaal voor beginnende suppers.  De dikte van 15 cm zorgt voor hoge stijfheid. Door het volume van 293 liter is de AQUATICO geschikt is voor personen van 45 tot 105kg. Dit board is geschikt voor particulier / recreatief gebruikt en op alle wateren.  Dit board is lichter in gewicht dus meer geschikt voor particulier gebruik. Voor dagelijks en extreem intensief gebruik hebben wij de FORCE 10.6 in ons assortiment.

 

Kwaliteit

Twin-layer PVC

Twin-layer PVC constructie zijn single layer met extra versterkte en stijvere zijkanten. daardoor is dit board lichter, maar toch erg stijf in vergelijking tot "normale"single layer boards.  Ook zijn deze boards gemaakt van high UV-resistant materiaal waardoor de boards een langere levensduur hebben.    Alle boards zijn voorzien van een "Sold-stick" EVA stand pad voor maximaal grip en hebben een elastisch bagage netje en D-ring haken.

Specificaties

De belangrijkste specs.
 • L/B/H: 323 x 81 x 15 cm / V: 293 L /  G: 11kg
 • Meeste geschikt voor Particulier / allround gebruik
 • Type:  Allround / fun / club
 • Twin-layer+  / Duurzaam PVC / X- drop stitch 
 • Inclusief: HD draagtas / pomp / reparatie materiaal 
 •  Peddel opties:  ( meerprijs voor peddels )
  1: zonder peddel
  2: plastic-alu 3-delig
  3: nylon-carbon 2-delig
  4: full carbon 3-delig

force106x32x6 800x665 px

FORCE 10.6  PRO

Beste board voor lessen en verhuur

Type board

Allround / les / club / verhuur

Dit is ons Heavy-duty high-end  allround model.  De afmeting van dit board zijn 323 x 81 x15 cm. Deze lengte-, breedteverhouding is meest ideaal voor beginnende suppers.  De dikte van 15 cm zorgt voor hoge stijfheid. Door het volume van 293 liter is de FORCE geschikt is voor personen van 45 tot 105kg.   Dit board is geschikt (extreem) intensief gebruikt tijdens lessen, verhuur en voor clubs en op alle wateren. Gemaakt van sterker en iets zwaarder materiaal dan dan de meeste andere boards in deze prijsklasse. Daardaar is ie minder slijtagegevoelig en heeft een langere levensduur. 

 

Kwaliteit

MSL fusion technology PVC

Het board is gemaakt met MSL fusion technology van een zware kwaliteit PVC met versterkte dubbel laags zijranden. De onder en bovenkant van het boord zijn van binnen verbonden met X-cross-linked fibers. Dit zijn duizenden verbindingsdraden per vierkante meter.  Die zorgen ervoor dat het board tot 20 PSI kan worden opgepompt. Daardoor is het board extra stijf en vormvast wat de snelheid en het vaargenot enorm bevorderd.  Ook zijn deze boards gemaakt van high UV-resistant materiaal waardoor de boards een langere levensduur hebben.   Alle boards zijn voorzien van een "Sold-stick" EVA stand pad voor maximaal grip en hebben een elastisch bagage netje en D-ring haken.

Specificaties

De belangrijkste specs.
 • L/B/H: 323 x 81 x 15 cm / V: 293 L /  G: 11kg
 • Meest geschikte board voor lessen en verhuur
 • Type:  Allround / les / club / verhuur
 • MSL fusion technology  / Duurzaam PVC / X- drop stitch 
 • Inclusief: HD draagtas / pomp / reparatie materiaal 
 •  Peddel opties:  ( meerprijs voor peddels )
  1: zonder peddel
  2: plastic-alu 3-delig
  3: nylon-carbon 2-delig
  4: full carbon 3-delig

voyager116x32x6 800x565px

VOYAGER 11.6

Het meest stabiele en snelle allround board

Type board

Touring / recreational / afstanden

Dit is ons Heavy-duty high-end  touring model.  De afmeting van dit board zijn 353 x 81 x15 cm. Deze lengte-, breedteverhouding is meest ideaal voor om langere afstanden op een relaxte manier te kunnen afleggen.  De dikte van 15 cm zorgt voor hoge stijfheid. Door het volume van 299 liter is de VOYAGER geschikt is voor personen van 50 tot 110kg.   Dit board is geschikt voor (extreem ) intensief gebruikt.  Dit board is van sterker en iets zwaarder materiaal gemaakt dan dan de meeste andere boards in deze prijsklasse. Daardaar is deze minder slijtagegevoelig en heeft een langere levensduur. 

 

Kwaliteit

MSL fusion technology PVC

Het board is gemaakt met MSL fusion technology van een zware kwaliteit PVC met versterkte dubbel laags zijranden. De onder en bovenkant van het boord zijn van binnen verbonden met X-cross-linked fibers. Dit zijn duizenden verbindingsdraden per vierkante meter.  Die zorgen ervoor dat het board tot 20 PSI kan worden opgepompt. Daardoor is het board extra stijf en vormvast wat de snelheid en het vaargenot enorm bevorderd.  Uniek aan onze HD boards is de ARAMID ( kevlar ) free-flow-locking kabel. Deze spant zich strak als het board volledig is opgeblazen waardoor er nog meer stijfheid wordt gecreëerd. Ook zijn deze boards gemaakt van high UV-resistant materiaal waardoor de boards een langere levensduur hebben.   Alle boards zijn voorzien van een "Sold-stick" EVA stand pad voor maximaal grip en hebben een elastisch bagage netje en D-ring haken.

Specificaties

De belangrijkste specs.
 • L/B/H: 353 x 81 x 15 cm / V: 299 L /  G: 11kg
 • Meest geschikt voor actieve peddelaars
 • Type: Touring / actief varen / snelheid
 • MSL fusion technology  / Duurzaam PVC / X- drop stitch 
 • Unieke free-flow-locking cable voor extra stijfheid
 • Inclusief: HD draagtas / pomp / reparatie materiaal 
 •  Peddel opties:  ( meerprijs voor peddels )
  1: zonder peddel
  2: plastic-alu 3-delig
  3: nylon-carbon 2-delig
  4: full carbon 3-delig

velocity126x28x6 800x565px

Velocity 12.6

De snelste kilometer vreter in onze range

Type board

Touring / recreational / snelheid

Dit is ons Heavy-duty high-end  speed-racing model.  De afmeting van dit board zijn 384 x 71 x15 cm. Deze lengte-, breedteverhouding is meest ideaal voor om hoge snelheden te behalen en lange afstanden te kunnen afleggen.  De dikte van 15 cm zorgt voor hoge stijfheid. Door het volume van 323 liter is de VELOCITY geschikt is voor personen van 45 tot 115kg.  Dit board is van sterker en iets zwaarder materiaal gemaakt dan dan de meeste andere boards in deze prijsklasse. Daardaar is deze minder slijtagegevoelig en heeft een langere levensduur.  Waarschuwing, hij is wel erg wankel :-)

 

Kwaliteit

MSL fusion technology PVC

Het board is gemaakt met MSL fusion technology van een zware kwaliteit PVC met versterkte dubbel laags zijranden. De onder en bovenkant van het boord zijn van binnen verbonden met X-cross-linked fibers. Dit zijn duizenden verbindingsdraden per vierkante meter.  Die zorgen ervoor dat het board tot 23 PSI kan worden opgepompt. Daardoor is het board extra stijf en vormvast wat de snelheid en het vaargenot enorm bevorderd.  Uniek aan onze HD boards is de ARAMID ( kevlar ) free-flow-locking kabel. Deze spant zich strak als het board volledig is opgeblazen waardoor er nog meer stijfheid wordt gecreëerd. Ook zijn deze boards gemaakt van high UV-resistant materiaal waardoor de boards een langere levensduur hebben.   Alle boards zijn voorzien van een "Sold-stick" EVA stand pad voor maximaal grip en hebben een elastisch bagage netje en D-ring haken.

Specificaties

De belangrijkste specs.
 • L/B/H: 384 x 71 x 15 cm / V: 299 L /  G: 11kg
 • Meest geschikt voor snelle rakkers
 • Type: Racing / actief varen / hoge snelheid
 • MSL fusion technology  / Duurzaam PVC / X- drop stitch 
 • Unieke free-flow-locking cable voor extra stijfheid
 • Inclusief: HD draagtas / pomp / reparatie materiaal 
 •  Peddel opties:  ( meerprijs voor peddels )
  1: zonder peddel
  2: plastic-alu 3-delig
  3: nylon-carbon 2-delig
  4: full carbon 3-delig

zenn110x34x6 800x565px

Zenn 11.0

Niet alleen geschikt voor Yoga.....

Type board

Yoga en allround

 Speciaal voor Yoga en ook geschikt voor allround gebruik. De afmeting van dit board zijn 333 x 91 x15 cm. Deze lengte-, breedteverhouding is meest ideaal voor beginnende suppers.  De dikte van 15 cm zorgt voor hoge stijfheid. Door het volume van 293 liter is de FORCE geschikt is voor personen van 45 tot 105kg.   Dit board is geschikt (extreem) intensief gebruikt tijdens lessen, verhuur en voor clubs en op alle wateren. Gemaakt van sterker en iets zwaarder materiaal dan dan de meeste andere boards in deze prijsklasse. Daardaar is ie minder slijtagegevoelig en heeft een langere levensduur.

 

Kwaliteit

MSL fusion technology PVC

Het board is gemaakt met MSL fusion technology van een zware kwaliteit PVC met versterkte dubbel laags zijranden. Dit zijn duizenden verbindingsdraden per vierkante meter.  Die zorgen ervoor dat het board tot 16 PSI kan worden opgepompt. Daardoor is het board extra stijf en vormvast wat de snelheid en het vaargenot enorm bevorderd.  Ook zijn deze boards gemaakt van high UV-resistant materiaal waardoor de boards een langere levensduur hebben.   Alle boards zijn voorzien van een "Sold-stick" EVA stand pad voor maximaal grip en hebben een elastisch bagage netje en D-ring haken.

Specificaties

De belangrijkste specs.
 • L/B/H: 333 x 11 x 15 cm / V: 293 L /  G: 12kg
 • Gemaakt voor Yoga en extra stabiel allround
 • Type:  Yoga / allround 
 • MSL fusion technology  / Duurzaam PVC / X- drop stitch 
 • Inclusief: HD draagtas / pomp / reparatie materiaal 
 •  Peddel opties:  ( meerprijs voor peddels )
  1: zonder peddel
  2: plastic-alu 3-delig
  3: nylon-carbon 2-delig
  4: full carbon 3-delig

                 

 

     

 

Kies je peddel

Maak een keuze uit onderstaande opties. 
Beste keus voor lessen, verhuur en scholen is de 2-delige nulon peddel.  Voor high-end trips en meerdaagse tochten en trips adviseren wij de full carbon 3-delige peddel.  

 

Zonder peddel

Geen peddel nodig

Wij verplichten jou niet om een board inclusief peddel te kopen. Heb je al een peddel, of wil je liever een ander type of merk peddel dan kan je bij ons gewoon een board kopen zonder peddel. 

 

3-delige plastic

Basic 3 delig plastic-alu peddel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wil je niet meteen een hoop geld uitgeven voor een peddel dan kan je kiezen voor een 3-delige plastic-aluminium peddels. 170-210 cm verstelbaar.  Gewicht c.a. 850 gram. 

 

                        

2-delige nylon

Extra sterk 2-delig nylon peddel

 

play plastic back

Speciaal voor intensief gebruik. 175 - 225 cm verstelbaar. Ideaal voor verhuur en het geven van lessen.  Het blad is van Nylon en de steel van carbon-fiberglass.  Extra sterk en duurzaam. Gewicht c.a. 750 gram.  ( speciaal voor bedrijven die les geven, verhuur en clubs )

3 delige carbon

Inclusief 3-delige full carbon peddel

 

kalahua20182partbackground

Super lichtgewicht, lekker stijf, 3-delig, verstelbaar van 175 tot 225 cm. Full carbon, foam-core construction. Carbon blad, carbon steel, carbon handvat.  minder dan 600 gram.
( niet geschikt voor verhuur )